Beli Mantil - medforum


Forum studenata medicine svih univerziteta u Srbiji

Pravila foruma (JANUAR 2010.)

Pravila foruma (JANUAR 2010.)

Postod dradmin1 » Sub Feb 14, 2009 10:31 pm

Pravila foruma (poslednja izmena: JANUAR 2010.)

 • Ne pokrećite temu o ispitivaču ako već postoji. Koristite opciju SEARCH!
  Nove teme pokrećite samo u odgovarajućem delu foruma!

 • Nova tema o ispitivaču mora biti u formatu “prof. dr Ime Prezime” ili “doc. dr Ime Prezime”!

 • Zabranjeno je vređanje ispitivača i drugih korisnika! Svi uvredljivi postovi biće cenzurisani ili izbrisani u celosti. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja, neobaveštenosti i slično. Takvo ponašanje će se kažnjavati privremenim, a ukoliko se ponovi i trajnim udaljavanjem sa foruma.

 • Opis ispita MOŽE da sadrži subjektivan utisak koji je profesor ostavio na studenta (npr. neprijatan, usporen, vredja studente, zeva, spava, itd...), ali NE SME da sadrži uvrede (on je budala, korumpiran, svinja, itd...).

 • Kada se raspitujete o ispitu, recite konkretno šta vas interesuje, da ne biste dobijali gomilu nepotrebnih informacija (npr. koliko traje ispit, šta najčešće pita, kakve ocene daje). Ili napišite da vas interesuje SVE!

 • Privatnu komunikaciju ograničite na PM (private message) ili na poseban post koji je posvećen tome. Privatna komunikacija u postu koji se tiče ispita kod određenog profesora biće izbrisana.

 • Preporučujemo vam da drugim učesnicima ne ostavljate lične informacije o sebi (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). Takođe, na temama je zabranjeno ostavljati podatke takve prirode o drugim osobama i učesnicima foruma, kao i špekulisanje o identitetu drugih učesnika.

 • Bez političkih i verskih tema i postova!
  Strogo je zabranjeno pokretati političke i verske teme i rasprave van za to predviđenog podforuma! Izuzetno se takve teme smeju pokretati u ostalom delu foruma ukoliko se direktno tiču fakulteta i studija. Svaka rasprava na nacionalnoj, verskoj i političkoj osnovi biće momentalno obrisana, a korisnik upozoren ili udaljen sa foruma! Širenje verske, nacionalne, rasne ili bilo koje druge mržnje će biti kažnjavano trajnim isključenjem sa foruma.

 • Reklamiranje je dozvoljeno samo u delu foruma koji je za to predviđen.
  Ako imate neki čudesan način da se nauči interna medicina za samo 20 dana i za SAMO 350 evra, nemojte o tome pisati u delu koji nije predviđen za reklamiranje! :)
  Oglasi koji se postavljaju smeju imati isključivo nekomercijalni karakter, u suprotnom će biti obrisani. Za postavljanje komercijalnih oglasa, obratite se administraciji foruma. Spamovanje u bilo kom obliku (postavljanje istih tema i/ili postova na više podforuma, slanje oglasa privatnim porukama većem broju korisnika ili grupama) je najstrožije zabranjeno.

 • Kloniranje naloga, tj. registrovanje novog naloga nakon dobijene zabrane je strogo zabranjeno. Ukoliko se ustanovi da je korisnik koji je dobio zabranu, registrovao novi nalog, trajno će mu biti zabranjen pristup forumu. Takođe, nije dozvoljeno korišćenje više od jednog naloga, tj. korisničkog imena. Svi višestruki nalozi će biti brisani, osim originalnog.

 • Nije dozvoljeno ometanje moderacije, ponovno postovanje obrisanih tema i postova i sl. Kritike na račun moderacije se mogu uputiti samo na podforumu Beli mantil->Portal->Moderacija, kao i lično moderatorima i administratorima preko privatnih poruka (PM). Bavljenje moderacijom na drugim temama se neće tolerisati.

 • Za teži prekršaj pravila korisnik dobija warn (upozorenje). Warn se automatski briše posle 45 dana. Ukoliko korisnik istovremeno poseduje tri warn-a, privremeno će mu biti onemogućen pristup forumu.

O korupciji:
Pošto svi vole da pričaju o korupciji, ovo je “pravilo” o istoj.
Ako znate da je neko korumpiran, i znate na koji način funkcioniše njegova/njena “operacija” slobodno to napišite na forumu, ali SAMO AKO STOJITE IZA TOGA ŠTO STE NAPISALI.
Svako može svakoga da optuži da je korumpiran kada se krije iza kompjutera. Ako želite da učinite nešto povodom toga, napišite, objasnite, pošaljite, ali se POTPIŠITE na to što ste poslali i recite da ste spremni da posvedočite o tome.
Paušalne optužbe da je neko korumpiran će biti obrisane!

Pomozite drugim kolegama kao što je neko pomogao vama. Napišite svoje utiske sa ispita, čak i ako se slažete sa onim što je pre napisano. Neki opisi ispita su stari više od 2 godine, pa ne može da škodi ako podelite svoje sveže iskustvo!

I konačno:
Poruke na forumu predstavljaju stavove i mišljenja autora istih, a ne vlasnika foruma ili njegove administracije. Sajt http://www.belimantil.info i "medforum - Forum studenata medicine Beogradskog Univerziteta" ne odgovaraju za sadržaj poruka niti za stavove iznesene u njima.
Korisnikov avatar
dradmin1
Site Administrator
 
Postovi: 1531
Pridružio se: Ned Nov 02, 2008 1:31 pm

Povratak na Ćaskanje

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost