Stranica 1 od 1

Kako da stavite Youtube video zapis u poruku

PostPoslato: Sub Okt 10, 2009 9:39 pm
od nikolav
Dragi korisnici,

Ukoliko u svojim porukama želite da prikažete neki video zapis sa Youtube-a na način da se on vidi i direktno može da se pogleda bez odlaska na sam YT sajt (tzv. embedded video), možete to da uradite na sledeći način.

Kada pišete poruku u kojoj želite da prikažete video, među alatkama iznad polja u kojem kucate poruku postoji dugme "youtube". Kliknite na to dugme i izaći će vam ovakva forma [youtube][/youtube]. Između dva dela upišite tj. iskopirajte samo onaj deo Youtube linka (adrese) gde je šifra video zapisa od 11 karaktera, a nalazi se posle znaka =. Tako npr, ako je adresa vašeg željenog video zapisa: "http://www.youtube.com/watch?v=tMwclMk4rQk", boldovani deo adrese je šifra i nju iskopirajte na predviđeno mesto.

Za kraj, proverite da li se vaš video vidi u poruci jer su moguće situacije da osoba koja je postavila video na YT onemogući "embedding" i tada umesto video zapisa, kada kliknete play, dobijete poruku "embedding disabled by request" u kom slučaju se video može videti samo na YT sajtu. Ako se to desi, pronađite drugu verziju tog videa i zamenite postojeći.

Pogledajte i video tutorijal koji se nalazi ispod poruke.

Na ovaj način će se video zapisi direktno prikazivati u poruci i naša komunikacija će biti lakša i lepša :wink:.

Puno pozdrava,
Administracija