Beli Mantil - medforum


Forum studenata medicine svih univerziteta u Srbiji

Kako da stavite Youtube video zapis u poruku

Kako da stavite Youtube video zapis u poruku

Postod nikolav » Sub Okt 10, 2009 9:39 pm

Dragi korisnici,

Ukoliko u svojim porukama želite da prikažete neki video zapis sa Youtube-a na način da se on vidi i direktno može da se pogleda bez odlaska na sam YT sajt (tzv. embedded video), možete to da uradite na sledeći način.

Kada pišete poruku u kojoj želite da prikažete video, među alatkama iznad polja u kojem kucate poruku postoji dugme "youtube". Kliknite na to dugme i izaći će vam ovakva forma [youtube][/youtube]. Između dva dela upišite tj. iskopirajte samo onaj deo Youtube linka (adrese) gde je šifra video zapisa od 11 karaktera, a nalazi se posle znaka =. Tako npr, ako je adresa vašeg željenog video zapisa: "http://www.youtube.com/watch?v=tMwclMk4rQk", boldovani deo adrese je šifra i nju iskopirajte na predviđeno mesto.

Za kraj, proverite da li se vaš video vidi u poruci jer su moguće situacije da osoba koja je postavila video na YT onemogući "embedding" i tada umesto video zapisa, kada kliknete play, dobijete poruku "embedding disabled by request" u kom slučaju se video može videti samo na YT sajtu. Ako se to desi, pronađite drugu verziju tog videa i zamenite postojeći.

Pogledajte i video tutorijal koji se nalazi ispod poruke.

Na ovaj način će se video zapisi direktno prikazivati u poruci i naša komunikacija će biti lakša i lepša :wink:.

Puno pozdrava,
Administracija

"It seems to me that if you or I must choose between two courses of thought or action, we should remember our dying and try so to live that our death brings no pleasure on the world." John Steinbeck
Korisnikov avatar
nikolav
Site Administrator
 
Postovi: 1186
Pridružio se: Sub Sep 10, 2005 12:36 am

Povratak na Forum

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron