Stranica 1 od 1

Saveti kako efikasnije koristiti forum

PostPoslato: Pon Jul 06, 2009 7:14 pm
od mrcp
Kako promeniti jezik foruma sa engleskog na srpski i obrnuto

Re: Saveti kako efikasnije koristiti forum

PostPoslato: Pon Jul 06, 2009 8:43 pm
od mrcp
Ako vas zanima neka određena tema, na samom dnu stranice možete da odaberete da li želite da je pratite ili obeležite. Ovo takođe važi i za forume.

Slika
Slika

U svom kontrolnom panelu možete videti spisak. Ukoliko ste odabrali da temu pratite, onda ćete obaveštenje o novim porukama dobijati na imejl adresu.

Slika

Ukoliko ste je obeležili, ne morate da tražite na kom se podforumu nalazi, već direktno odatle pristupate

Slika

podešavanja profila

PostPoslato: Pon Jul 06, 2009 8:49 pm
od mrcp
Da biste upisali svoje lične podatke u profil (sajt, instant komunikacija, lokacija, itd..) pristupate preko svog korisničkog panela
Slika

Da biste dodali potpis koji se nalazi ispod svake vaše napisane poruke
Slika

dodali avatar
Slika

i promenili email adresu i šifru
Slika

Da biste dodali prijatelje i protivnike
Slika
Slika

Grupe na forumu

PostPoslato: Pon Jul 06, 2009 11:04 pm
od mrcp
Dragi forumaši,

uvodimo još jednu novinu na forum, a to su grupe. To činimo da bi se poboljšao kvalitet informacija u temama, jer studenti sa različitih godina imaju različita iskustva o istim stvarima. Biće vam lakše da znate da li diskutujete sa apsolventom, diplomiranim lekarem ili studentom sa vaše godine. Pored toga, ovo vam omogućava da lakše komunicirate sa svima koji pripadaju vašoj grupi, ako je u pitanju skorašnji kolokvijum, test ili slično.

Ostavili smo vam slobodan izbor da sami odaberete kojoj godini pripadete (od prve do šeste godine plus apsolventi) i imamo potpuno poverenje u vas. Kada položite godinu, novi upis proslavite i dodatnim napredovanjem u smislu promene grupe i na forumu :)

Međutim, za grupe : lekar opšte prakse, specijalizant, lekar specijalista i predavač (što za sada zbirno obuhvata asistente, docente i profesore) molimo da se prijavite i pružite posredan dokaz o svojoj funkciji. Ne tražimo otisak prsta i kopiju diplome, ali zvaničan email ustanove ili adekvatna propratna poruka pri prijavljivanju mogu biti sasvim dovoljni. Prijava je isto kao i za ostale grupe, osim što će vam na kraju biti prikazan upit da li želite da se prijavite i da će biti naknadno odobreno.

Grupa se menja pristupom iz korisničkog panela, kao na slici :
Slika

Re: Saveti kako efikasnije koristiti forum

PostPoslato: Sub Avg 01, 2009 9:20 pm
od mrcp
Slika

Ukoliko neko duže vreme niste boravili na forumu ovaj panel može da vam umnogome olakša život.

1. Pogledaj neodgovorene postove - pokazuje postove na koje niko nije odgovorio i ređa ih po datumu kako su napisani. Ako želite da nekako doprinesete forumu ovo je pravi način.

2. Pogledaj nove postove - sve nove poruke koje su poslate od vašeg poslednjeg pojavljivanja na forumu. Jako zgodno jer ne morate da idete po celom forumu i otvarate svaki deo.

3. Pogledaj aktivne teme - pokazuje teme koje u poslednjih nedelju dana imaju više odgovora. Korisno za aktuelne stvari.

4. Obeleži sve forume kao pročitane - kada ste završili sa čitanjem foruma i da biste se lakše snašli pri sledećem logovanju koje su poruke nove a koje nisu, ovim možete sve postoje (pod)forume da označite pročitanim. Korisno sa smanjivanje gužve.

Re: Saveti kako efikasnije koristiti forum

PostPoslato: Uto Jan 30, 2018 1:02 pm
od DusanKuljancic
Molim vas kako da obrišem nalog na ovom sajtu?